ttnordic.dk

Forside
Bolig
Design
Gulv

Hvor Lang Tid Før Beton Tørrer?
18. September 2021
Billede af: Pixabay

Beton er et fantastisk byggemateriale, der har været medvirkende til at bygge en meget stor del af vore samfund. Beton kan også være et rigtig godt element at bruge i forbindelse med hobbyprojekter, renovation af eget hjem og lignende. Dog kan man hurtigt komme i tvivl om, hvor hurtigt det tørrer, og hvornår man trygt kan bruge det, som det er beregnet til. Dette kigger vi på i denne artikel.

Hvor lang tid før beton tørrer? Beton tager op til tre uger om at tørre helt og hærde 100% af. Især er kanter og hjørner særligt udsatte under denne tørre faseæ Herudover er det også vigtigt, at overfladen på et beton fundament skal holdes fugtigt i hele 5 døgn efter det er blevet støbt.

Du skal altså vente et par uger, før du begynder at gå videre i dit projekt. Beton skal være helt hårdt og størknet helt, ellers risikerer du at få beton fyldt med fejl, der er svækket og kan sprække.

Herudover er det også værd at tænke på ting som at vand svækker betonens styrke, altså jo mere vand du blander i din beton, jo svagere en beton får du. Du skal også passe meget på, når du bruger boremaskinen til at røre i beton. Den kan nemlig brænde af i løbet af bare 10 minutter. Dette kan du undgå ved at tage pause og sætte den i laveste gear.