ttnordic.dk

Forside
Bolig
Design
Gulv

Hvilken Farve Har Beton?
05. November 2020
Billede af: Pixabay

Betons naturlige farve er en lettere mørkegrå farve. Men kunne det ikke være sjovt at svare, at dit beton enten er rødt eller blåt, næste gang nogen spørger, hvilken farve har beton?

Med mindre du farver dit beton, så har det en grå farve. Det kan godt være en anelse ucharmerende og koldt at se på, med mindre du pudser den og behandler den med lak. Du kan dog godt farve din beton, så den får en helt anden farve. Læs herunder om hvordan du kan farve din beton.

Sådan farver du beton

I stedet for at begynde at male din beton, så kan du faktisk allerede farve den, når du støber den. Det gør, at farven er på plads, når du har støbt.

Du farver beton via oxydfarver. Det er pulverfarver, som du tilsætter blandingen af beton under blandingen af beton. Det gør, at du efterfølgende kan støbe gulve, vægge eller bordplader af beton med bestemte farver.

Så ønsker du for eksempel en lys bordplade af beton til dit køkkenbord, så kan du tilsætte en lys farve, når du blander cement, sand og sten.

Tilsætningen af beton - og den efterfølgende behandling med lak eller lignende, gør, at du kan opnå gulve, som folk ikke vil tro, er beton grundet farven og den skindende overflade.

Brugen af farvet beton er i den grad med til at udbrede mulighederne for, hvad du kan anvende det til og gør dermed beton til et materiale, som kan bruges meget mere kreativt i de danske hjem