ttnordic.dk

Forside
Bolig
Design
Gulv

Hvad Er Poleret Beton?
20. September 2022
Billede af: Pixabay, 4787421

Der er ikke noget hokus pokus med poleret beton, selvom man skulle tro det, da det ikke ligner almindelig beton. Det er det dog.

Skærer man det helt ind til benet, så er det faktisk bare almindelig beton, hvor du så vælger at polere eller slibe det ned, så det til sidst får en lækker blød overflade.

Det er dog ikke lige noget, man bare lige gør. For at du kan få den overflade, du ønsker, nemlig den polerede bløde flade, så skal du finde tålmodigheden frem. Man laver som regel en grovslibning først. Her vil der i processen komme små lufthuller eller lommer frem. Dette er en naturlig ting i beton og de vil altid komme frem.

Det er dog ikke fordi, du ikke kan fylde disse huller ud. Her skal du bruge kemisk metal, som skulle være genialt til formålet. Når du har lavet det første slibearbejde, skal du gå videre til excentersliber og vådslibepapir. Det er med disse, at du får den bløde overflade. 

Du er dog ikke færdig her, da det er vigtigt, at du efterbehandler betonen med enten lak eller voks. Sådanne materialer er nemlig med til, at gulvet bliver modstandsdygtigt og ikke samler støv og snavs, som hvis det ikke var behandlet.

Tak for støtten. Tak til Perlen Odense for deres økonomiske bidrag til denne artikel. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af ørestikker. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.