ttnordic.dk

Forside
Bolig
Design
Gulv

Er Beton Glat?
03. November 2020
Billede af: Pixabay

Er beton glat? Nej, det er det ikke som udgangspunkt. Som udgangspunkt har beton en ru overflade, hvilket betyder, at du skal slibe og pudse overfladen, hvis du vil have en glat betonoverflade.

Når du har slebet din betonoverflade, så den er blevet glat, kan du efterfølgende give den voks eller lak, så den står pænere og samtidig får en mere modstandsdygtig overflade.

Sådan polerer du beton glat

Når du vil gøre dit beton glat, så skal du igang med en proces over flere omgange. Første del er grovslibningen. Grovslibningen af beton vil med stor sandsynlighed efterlade små huller, som skal udfyldes, inden du går videre med processen.

De små huller er uundgåelige, da det er små lufthuller. Fyld dem ud, så du får en glat overflade, inden du går videre med at slibe betonoverfladen.

Når du sliber dit beton, så kan du anvende vådslibningspapir eller en excentersliber. Begge kan give din beton en både blød og lækker og glat overflade. 

Efter slibningen skal du i gang med at efterbehandle betonoverfladen med enten voks eller lak. Det giver både dit beton et meget pænere finish, samtidig med at det beskytter betonet mod skidt og snavs, så du lettere kan holde det pænt og rent.

Beton kan se rigtigt pænt ud, hvis du vælger at slibe det, så det bliver glat. Det lidt rå men stadig stilrene look, som du kan få via slebet beton, gør, at det i dag anvendes til en lang række ting - herunder bordplader i køkkener.