ttnordic.dk

Forside
Bolig
Design
Gulv

Er Beton Det Samme Som Cement?
26. November 2020
Billede af: Pixabay

Er beton det samme som cement? Nej, det er det ikke. Men beton indeholder faktisk cement, så på en måde er det lidt alligevel. Cement er nemlig blandt de ingredienser, som du skal bruge for at lave beton.

Mens du godt kan anvende cement, uden at du laver beton, så går det ikke den modsatte vej. For her kan du ikke lave beton, uden at du først har cement.

Sådan er beton forskelligt fra cement

Om beton og cement er det samme svarer lidt til at spørge, om cola og vand er det samme. For du kan heller ikke lave cola uden vand, ligesom du ikke kan lave beton uden cement.

Beton består af følgende ting:

  • cement
  • sand
  • sten
  • vand

Cement består her af kalk og ler, som så blandes sammen med sand, sten og vand for at blive til det, som vi kender som beton. Beton er et meget populært produkt som bygningsmateriale. 

Forstærkes beton med jernarmering eller stålstænger, så får det en endnu stærkere styrke, hvilket gør beton velegnes til mange store byggerier, hvor der er krav til holdbarheden og vægtbelastningen.

Beton er faktisk langt fra en ny opfindelse. Materialer der ligner beton er fundet helt tilbage i oldtidens Grækenland. Kalk er i dag den ingrediens, der fylder mest i sammensætningen af det, som vi kender som moderne beton.

Vi takker avXperten for deres støtte til ovenstående indhold. Der kan du købe et sortiment fra USB harddisk. Uden støtten fra avXperten kunne ovenstående indhold ikke lade sig gøre.