ttnordic.dk

Forside
Bolig
Design
Gulv

Betong Eller Beton - Sådan Staves Det
03. December 2020
Billede af: Pixabay

Mange ser meget lempeligt på, hvordan ting staves - især når det skrives online og på sociale medier. Det gælder både navneord og sammensatte ord. Hedder det f.eks. betong eller beton?

Hvis du staver til beton med et g, så der står betong, ja, så overser du både den røde streg under ordet, samt har brug for at få dine skolepenge tilbage, for så staver du forkert.

Sådan skriver du beton korrekt

Hvis du er en af dem, der ikke kan stave til beton, så er der en række hjælpemidler, der kan hjælpe dig til at skrive det korrekt.

Disse metoder er:

  • Stavekontrol på din computer
  • Stavekontrol eller autocorrect på din telefon
  • Søgemaskiner retter i søgningen

Du vil med andre ord se, at dine forskellige enheder forsøger at rette din stave- eller tastefejl, når du begår den. Er du i tvivl om, hvorvidt beton staves betong eller beton, så skal du blot se på, hvilket af de to ord, der har en rød streg under sig, når du skriver det i enten et tekstbehandlingsprogram eller i din computers webbrowser.

Når du skriver beton med g, så skriver du det faktisk på svensk. På svensk så hedder beton nemlig betong. På dansk er det dog uden g, så her hedder det bare beton.

OBS: som markatet øverst viser, så er den ovenstående tekst, udarbejdet med økonomisk finansering fra avXperten. Hvor du køber et stort sortiment med dørklokke med video. Uden støtten fra avXperten kunne denne hjemmeside ikke findes.